En compliment de l’article 5 de la LOPD, t’informem que les dades recollides al formulari s’inclouran en el fitxer Col·laboradors del Banc d’Energia, el responsable del qual és l’Associació Banc d’Energia, i seran tractades per a la gestió de l’entitat.
Pots exercir el dret d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició al seu tractament enviant un correu electrònic a info(@)bancdenergia.org o bé presentant un escrit a la seu de l’Associació.

 

Per què participar al banc d’energia?

El banc d’energia pretén relacionar dues realitats que ens toquen molt de prop:

  • La problemàtica de pobresa injustícia energètica (l’accés bàsic a l’energia). Gent gran soferta que no demana ajuda i amaga la seva situació de manera perillosa. Famílies amb els membres a l’atur que sobreviuen patint per l’educació dels seus fills o la salut pròpia. Persones que treballen però amb condicions i sous precaris que no els permeten evitar el risc d’exclusió. Gent com tu que, per aquelles coses de la crisi econòmica, la vida els ha fet un gir de 180º. Tot això té impactes socials importants sobre aquestes famílies però també sobre el conjunt del barri i del municipi.
  • El canvi climàtic, una realitat global que cada cop es fa més preocupant i sobre la qual tots podem aportar el nostre granet de sorra minimitzant el malbaratament de l’ús de l’energia.

Per això promovem l’estalvi i l’eficiència amb finalitat solidària per a un benefici social, a més dels motius econòmics i ambientals, tots ells importants. Així tots en sortim beneficiats.

Participant amb el banc d’energia disminuireu el rebut energètic i formareu part d’una xarxa que uneix entitats, empreses, treballadors i veïns per a la millora de la vida de tota la comunitat.

Apunta’t i participa

Segur que trobes la forma de fer-ho que et convé més. Pots participar i col·laborar amb el banc d’energia de diverses formes:

√ Fent-te soci/a

Tothom qui vulgui hi està convidat. L’Associació és oberta a particulars que vulguin sumar-se a la iniciativa.

√ Adherint-te al projecte com a persona física

Analitza el potencial d’estalvi de la teva factura energètica mitjançant la nostra app d’acompanyament energètic online que t’aporta una diagnosi de la situació actual de la teva llar i consells personalitzats de millora.

Aporta una part d’aquest estalvi assolible (la part que decideixis lliurement) per fer possible l’acció solidària del banc d’energia i fer front a la pobresa injustícia energètica que pateixen famílies del teu entorn proper. Això ho pots fer directament des de l’apartat Resum Global dels resultats de l’app d’acompanyament energètic online.

√ Adherint-te al projecte com a persona jurídica

Empreses, comerços, centres educatius o qualsevol organització pot col·laborar amb el banc d’energia per multiplicar la conscienciació energètica i treballar a favor de la justícia energètica.

Pots resoldre molts dels dubtes a l’apartat de Preguntes Freqüents. Però si et queda algun dubte, contacta’ns 🙂