Qui col·labora amb el banc d’energia

Tarpuna SCCL

La cooperativa d’innovació social Tarpuna va idear el banc d’energia i n’impulsa el seu desenvolupament cooperant activament amb l’Associació Banc d’Energia. Fruit de la seva experiència, Tarpuna aporta la part més tècnica i de recursos educatius.

Generalitat de Catalunya

La direcció general de polítiques ambientals va recolzar activament l’inici de la iniciativa del banc d’energia.

Diputació de Barcelona

Igual que en el cas de la Generalitat de Catalunya, des d’un inici vam rebre l’interès i el recolzament de la Diputació de Barcelona per empènyer els primers passos del banc d’energia.

Obra Social La Caixa

L’Obra Social La Caixa va finançar (a través de la Fundació Casa Dalmases primer i a l’Associació Banc d’Energia després) la fase de prova pilot del banc d’energia.

Ajuntament de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell participa en el desenvolupament del banc d’energia des que es va crear el grup impulsor amb la Generalitat, la Diputació de Barcelona i altres ajuntaments. Va participar a la fase pilot del banc d’energia.

Ajuntament de Premià de Dalt

Juntament amb Sabadell, l’Ajuntament de Premià de Dalt va participar a la fase pilot de desenvolupament i estructuració del banc d’energia.

Fundació Collserola (Entitat Patrocinadora A+++ des de 2016)

Les escoles de la Fundació Collserola ja fa temps que treballen l’estalvi energètic dins del projecte Estalvicoop de Tarpuna, i vam compartir la idea del banc d’energia abans de que es fes realitat. Ara són els primers centres educatius que s’hi adhereixen com a entitat patrocinadora i amb una proposta educativa d’Aprenentage Basat en Projectes per fabricar eines d’anàlisi i estalvi energètic i crear un banc de recursos a disposició de l’escola, les famílies i també el banc d’energia.

DEXMA (Empresa Patrocinadora A+++ des de 2016)

És una empresa tecnològica catalana que opera per tot el món oferint solucions de monitorització i anàlisi energètica. I, a més de la col·laboració econòmica, patrocina la iniciativa del banc d’energia oferint els seus recursos tecnològics i contribuint a fer possible la presència del banc d’energia al 1r Congrés Català sobre Pobresa Energètica (novembre de 2016). També ofereixen els seus canals de comunicació per fer-ne difusió entre les nombroses empreses amb qui col·laboren.

Genesis Energia (Empresa Patrocinadora A+++ des de 2016)

És una empresa catalana productora d’electricitat renovable a partir de salts hidràulics, implicada en la conservació del patrimoni industrial i hidràulic de Catalunya i amb sensibiltat social. Gran coneixedora del mercat elèctric, a part de la col·laboració econòmica, dedica esforços a promoure les adhesions empresarials al banc d’energia.

Escandinava de Electricidad (Empresa Patrocinadora A+++ des de 2017)

És una empresa comercialitzadora d’electricitat 100% renovable signant del compromís Barcelona+Sostenible. Com a empresa de caràcter i esperit escandinau, té per valors la transparència, l’estalvi i respecte al medi ambient i compromís amb la societat, a més d’una excel·lent atenció al client. A més de la col·laboració econòmica, patrocina el banc d’energia fent-ne promoció i facilitant l’anàlisi energètica associada a contractació.

Condorchem envitech (Empresa Participativa A++A)

És una empresa que creu fermament en la sostenibilitat ambiental, camp en el qual treballa el tractament d’aigües residuals i el tractament de l’aire. És la primera empresa gran de Premià de Dalt que aposta des del 2016 per l’impacte social local col·laborant amb el banc d’energia i fent #EstalviarPerCompartir. Llegeix com valoren la seva experiència!

El Rebost de Sant Andreu (Comerç Participatiu A A des de 2016)

És el primer comerç que s’adhereix al banc d’energia per fer #EstalviarPerCompartir des del 2016. La Zaida hi ven productes ecològics a granel i pot ser la llavor del banc d’energia del barri de Sant Andreu. Llegeix el seu Testimoni #EstalviarPerCompartir.

Fundació Casa Dalmases

La Fundació Casa Dalmases, amb qui compartim valors, recolza el projecte des del seu inici i ha fet de frontissa entre el finançament de l’Obra social La Caixa i el banc d’energia.

Can Cet

El centre especial de treball Can Cet és una empresa solidària, sostenible i socialment responsable que a través de la seva gerència ha mostrat un gran interès en la iniciativa del banc d’energia i col·labora de forma activa en la seva difusió i promoció.

Institut Universitari de Recerca en Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat (UPC)

Hem col·laborat amb el taller d’investigació-acció en el marc del Màster en Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat de la UPC.

Illa - Escola d'Art i Disseny

L’Escola municipal d’art i disseny de Sabadell ha col·laborat en el disseny del material gràfic per a campanyes de difusió del banc d’energia.

Escola Superior de Disseny de Sabadell

A través de conveni amb l’Ajuntament de Sabadell, la Unitat Docent en Comunicació Multimèdia i Interactivitat de l’ESDi col·labora en l’elaboració de peces audiovisuals per promocionar el banc d’energia.

Efergy

La col·laboració amb el fabricant de dispositius de monitorització d’energia Efergy ens permet disposar d’aparells en condicions molt favorables per a realitzar auditories energètiques en llars vulnerables, així com oferir un preu molt especial per a tothom que s’adhereixi al banc d’energia per fer #estalviarpercompartir.

EGM estalvi & eficiència energètica

La col·laboració amb EGM parteix de l’interès mutu en els respectius projectes, a partir del qual el programa de planificació energètica que desenvolupa EGM (anomenat enerhub) incorpora un mòdul de detecció de pobresa energètica potencial que pot ser una eina molt interessant pel banc d’energia. Periòdicament compartim anàlisis conjunts i propostes metodològiques, intentant fer créixer ambdós projectes respectius.

Climb21 (Creative Loft Institute for Motivating Businesses 21st)

Climb21 ens ha proporcionat de forma desinteressada, fruit de l’interès per la iniciativa del banc d’energia, la possibilitat de treballar els models de sostenibilitat del banc d’energia mitjançant la metodologia LEGO ® SERIOUS PLAY ® que ells ajuden a aplicar a qualsevol organització.

Casa d'Oficis Sabadell Sud - Vapor Llonch

El Vapor Llonch és la seu del Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell, des d’on es treballa per oferir una oportunitat per a tothom en matèria d’ocupació. Un grup de joves de Sabadell Sud apassionats per la comunicació audiovisual i les xarxes socials col·laboren amb el banc d’energia amb un briefing de propostes creatives (i excepcionalment fresques, joves, dinàmiques, atractives) per difondre el projecte entre la població de Sabadell i fer-lo créixer. “Sóc sabadellenc, sóc del banc d’energia” és la resposta que inspira les seves propostes: màxima importància a la component comunitària de xarxa 🙂

De Veí a Veí (ONG)

L’Associació De Veí a Veí és una entitat del barri de Sant Antoni de Barcelona la missió de la qual és acompanyar a la gent del barri en els moments difícils i ajudar-los a recuperar l’autonomia i el benestar. Arrel d’això i de conèixer el projecte del banc d’energia, han entomat el repte de liderar la creació del banc d’energia del barri de Sant Antoni.

ADENC

És una associació ecologista i naturalista que realitza activitats de protecció del medi ambient a la comarca del Vallès. Col·laboren amb el banc d’energia en accions de difusió i cedint la seva seu social per a la secció del banc d’energia de Sabadell.

Fundació Bosch i Cardellach

És una entitat històrica de Sabadell, fundada l’any 1942, que promou estudis locals i comarcals i és lloc de trobada, de reflexió i de debat dels estudiosos locals i de la ciutadania. En conveni amb el banc d’energia, treballem per fer difusió mútua i preparar activitats conjuntes. Alhora, les instal·lacions de la Fundació Bosch i Cardellach esdevenen punt de referència per a persones o entitats interessades a col·laborar amb el banc d’energia de Sabadell.

Col·labora-hi tu també!

Participant al banc d’energia ajudaràs a mitigar la pobresa energètica present entre els teus veïns tot afavorint el medi ambient. Alhora, disminuiràs el teu rebut energètic i et faràs visible formant part d’una xarxa que uneix empresaris, treballadors i veïns per a la millora de la vida de tota la comunitat.