Apoderament energètic a l’Ateneu la Bòbila de Porta

Des del banc d’energia hem establert una col·laboració amb l’Ateneu la Bòbila de Porta, un espai de gestió comunitària del barri de Porta, al districte de Nou Barris de Barcelona. Juntament amb la Federació Transforma Porta i l’Associació de Veïns i Veïnes de Porta hem organitzat dues activitats gratuïtes en el marc d’una de les seves línies de treball d’aquest trimestre: l’ús responsable i eficient de l’energia.

La primera activitat programada és un taller pràctic d’apoderament energètic amb el nom “Estalvia energia contra el canvi climàtic” en la qual acompanyarem les persones assistents a descobrir l’aplicatiu online que permet conèixer el potencial d’estalvi en la factura de gas i electricitat. Alhora, incidirem en la importància de la reducció de la despesa energètica pel canvi climàtic i com pot convertir-se en estalvi solidari contra la injustícia energètica. Serà el dimecres 14 de novembre a les 19 hores a l’aula d’informàtica a l’Ateneu la Bòbila de Porta, sense inscripció prèvia.

La segona proposta és un taller col·laboratiu de fabricació d’e-Tarpunòmetres (mesuradors d’energia, temperatura i humitat) impartit per la Cooperativa Tarpuna. Construirem l’aparell i aprendrem el seu funcionament per poder optimitzar l’ús de l’energia a casa. Els mesuradors es podran utilitzar per a la descoberta energètica de la llar dels participants, tot i que es quederan com a recurs per compartir de l’Ateneu la Bòbila de Porta, qui els cedirà a la gent del barri. L’activitat es pot fer, prèvia inscripció, el dimecres 12 de desembre de 18 a 20.30 hores al teatre de l’Ateneu.

Ateneu la Bòbila de Porta, carrer de l’Estudiant 1 (baixos de la plaça Sóller), Barcelona

Estalvia energia contra el canvi climàtic

Dimecres 14 de novembre a les 19h
IMPORTANT: porta la teva factura de gas i electricitat

Taller de mesuradors d’energia

Dimecres 12 de desembre a les 18h
IMPORTANT: inscripcions al correu electrònic   ateneulabobila@gmail.com