El poder del jovent #DiaInternacionalJoventut

Els joves tenim el poder i l’esperança de fer possible l’impossible.

Segurament per això a finals de l’any 1999 l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el dia 12 d’agost el #DiaInternacionalJoventut.

Més que ningú, els joves som món. Ens el mirem com casa nostra, tot i el munt de conflictes que hi ha.

I som joves i vivim en un món que ens alimenta cada dia amb centenars de missatges -publicitaris i alliçonadors-  que surten d’arreu. Però sabem que hem d’aprendre a escoltar més el que intuïm que és important, el que ha de guiar els impossibles que cerquem, per fer-los possibles.

Cadascú amb el seus impossibles i tots junts amb impossibles comuns, com el lema d’aquest any del #DiaInternacionalJoventut, que es titula “El camí cap al 2030: eradicar la pobresa i assolir consum i producció sostenibles” i que posa èmfasi en el nostre lideratge per assolir-ho.

I què és això del consum i producció sostenible? Doncs millor posem la definició de les Nacions Unides  😯

“El consum sostenible implica l’ús de productes i serveis que satisfan les necessitats bàsiques de les comunitats alhora que salvaguarden les necessitats de les generacions futures. Per assolir un desenvolupament socioeconòmic equitatiu, és fonamental promoure aquelles decisions i accions que incrementen l’eco-eficiència del consum de qualsevol cosa i minimitzen els residus i la contaminació.”

Vaja, que això de consumir a la babalà com fem sovint no farà possible l’impossible, oi?

Però sempre hi ha qui està disposat a ajudar a fer-ho possible. I no heu endevinat qui pot ser en temes d’#energia i #pobresaenergètica? Doncs apa, ja ho sabeu!  😛  #EstalviarPerCompartir