Tallers per a tothom a Sabadell

Estrenem tallers gratuïts d’apoderament energètic ciutadà a Sabadell, en el marc del projecte Energies Compartides del programa Construint Ciutat.

El primer de quatre tallers oberts a tothom està previst pel proper DIMARTS 5 DE JUNY a la Biblioteca Vapor Badia a les 18h.  Aprendrem a construir i utilitzar un aparell que mesura el consum d’energia elèctrica, i a determinar el potencial d’estalvi en les factures d’energia de cadascú.

El taller, que és equivalent als que es van fer el 2017 al banc d’energia de Sant Antoni (Barcelona) amb gran èxit, està pensat per  a un grup de fins un màxim de 20 persones majors de 16 anys. Amb una durada d’una hora i mitja, el taller inclou:

  • Introducció: banc d’energia de Sabadell
  • Presentació de les bases tecnològiques i identificació del material a utilitzar (kit de muntatge).
  • Muntatge del dispositiu.
  • Prova de funcionament i configuració.
  • Anàlisi de dades.
  • Préstec de l’aparell construït per emportar-se’l a casa.

El taller és gratuït però requereix inscripció prèvia. Si hi estàs interessat, inscriu-te ara!

INSCRIPCIÓ

L’aparell s’anomena E tarpunòmetre i permet aprendre a estalviar energia

La cooperativa Tarpuna ha dissenyat aquest aparell de manera que sigui fàcil i divertit construir-lo. L’E tarpunòmetre mesura consum elèctric, temperatura i humitat relativa. Proporciona també data i hora i guarda l’històric de dades per poder-les analitzar.

És un dispositiu que disposa de WiFi per configurar-lo o connectar-lo online. D’aquesta manera, les dades i l’anàlisi es pot fer fàcilment i a distància.  El mòdul d’anàlisi de dades d’usuari del banc d’energia fa molt fàcil fer el seguiment i obtenir els consells fonamentals per a l’estalvi de la factura energètica.