Testimoni #EstalviarPerCompartir família

L’Alba i en Sergi són testimoni #EstalviarPerCompartir família. Van conèixer el banc d’energia durant la 1a Fira d’Economia Social i Solidària de Sabadell, el juny de 2016. “De seguida ho vam trobar una molt bona idea així que ens hi vàrem adherir”, expliquen. Ells col·laboren amb el banc d’energia en la modalitat familiar d’estalvi solidari.

Poc després d’adherir-se els vam proposar fer la descoberta energètica a casa seva, i hi van accedir entusiasmats.

El testimoni #EstalviarPerCompartir família d’en Sergi i l’Alba

“Ens van deixar un mesurador d’energia Efergy durant els mesos de juliol a setembre. I quina gran idea!!

Nosaltres al nostre pis ja pensàvem que teníem uns consums energètics baixos i controlats. Tota la il·luminació és LED, no deixem cap pilot encès (pc, tv, etc..) i els aparells elèctrics són de baix consum. Però gràcies a l’ús i posterior anàlisis dels resultats del mesurador ens vàrem endur una sorpresa!

Alguna cosa al pis ens xuclava, aproximadament, uns 200 euros/any de consum energètic!! Caram! Així que gràcies al banc d’energia i a la ‘investigació’ in situ al nostre pis, vàrem descobrir que la cuina d’inducció ens estava inflant espectacularment les factures elèctriques. I el problema no era que tingués un consum desorbitat quan funcionava. Tot al contrari, és força eficient. El problema venia que, en repòs, consumia minut a minut, hora rere hora i dia a dia una suma exageradament elevada.

Per sort, la feina de conscienciació i anàlisis que també fan des del banc d’energia ens permetrà fer un ús més eficient de l’energia i que la nostra experiència serveixi de precedent per deixar de malbaratar energia.

Gràcies David i Judith, ànims amb el projecte! “

Una descoberta energètica que sempre és interessant

El testimoni #EstalviarPerCompartir família de l’Alba i en Sergi mostra com gairebé sempre hi ha oportunitats de millora en l’ús de l’energia. Malgrat pensem que ja som conscients i en fem un bon ús, potser hi ha quelcom que se’ns escapa.

És per això que la descoberta energètica conjunta del banc d’energia és una gran oportunitat. I encara que resultés que efectivament la gestió energètica és perfecte, ser-ne conscients també té molt de valor. Amb tot, de vegades les oportunitats també apareixen durant la revisió de les factures energètiques.

Sistema de seguiment de consums i estalvis

Sempre que es fan accions per a estalviar en la factura energètica és important poder fer el seguiment de l’impacte real que han tingut. Per això, el banc d’energia facilita a tothom qui s’adhereix a l’estalvi solidari l’ús d’un sistema online per fer el seguiment de consums i estalvis. El sistema aproxima els estalvis que s’assoleixen a partir de les dades de factures. Perquè no sempre és fàcil fer aquest càlcul de manera consistent 😉