qui som

Qui el promou

El banc d’energia és una associació legalment constituïda que promou l’estalvi i l’eficiència energètica a benefici dels que estan en situació de vulnerabilitat energètica. 

Això ho fa a través de la pedagogia i de la solidaritat transformadora.
La finalitat del banc no és acumular (ni energia ni recursos) sinó contribuir a l’estalvi amb finalitats redistributives.

 

Des de fa uns anys hi ha un increment de famílies que per problemes econòmics no poden cobrir les necessitats d’electricitat, calefacció o aigua. Aquest fet és el que anomenem pobresa energètica i és cada vegada més evident. Algunes entitats i els serveis socials municipals es veuen amb la necessitat freqüent de pagar les factures per evitar el tall en el subministrament. El problema sovint s’agreuja perquè les llars de les famílies acostumen a ser energèticament poc eficients.

En contraposició, el conjunt de la societat som sovint malgastadors d’energia, amb el conseqüent impacte ambiental (i econòmic) que això provoca. Tots tenim possibilitats de fer un ús més responsable de l’energia i estalviar en la nostra factura mensual.

El banc d’energia pretén lligar aquestes dues realitats. Les persones sòcies de l’Associació creiem que no pot ser que hi hagi famílies amb problemes de subministrament bàsic d’electricitat o calefacció, perquè té impactes en la seva salut i en les oportunitats d’igualtat social, i volem promocionar l’estalvi i l’eficiència amb finalitat solidària per a un benefici social, a més a més dels motius econòmics i ambientals, tots ells importants. D’aquesta manera, tots en podem sortim beneficiats.

L’ajuda a les llars en situació de vulnerabilitat per pobresa energètica es fa formant en bones pràctiques d’estalvi i invertint en millores d’eficiència (aïllament tèrmic, il·luminació  i electrodomèstics eficients, dispositius de regulació, etc.) per reduir-ne la càrrega econòmica.  I ho plantegem com a acció complementària (i coordinada) a la que ja es realitza des de l’administració pública amb ajuts d’urgència social pel pagament de rebuts.

Ens hi ajudes?  Participa!

Memòria d’activitats

Us compartim la memòria d’activitats de l’any 2016

   

El que cal saber sobre el banc d'energia
El que cal saber
Com funciona el banc d'energia
Com funciona
STOP a la pobresa energètica
Pobresa energètica
Estalvia energia i fes #estalviarpercompartir
Estalvia energia
Intervenció en llars vulnerables
Model d’intervenció
Notícies:  heu de saber que...
Notícies
Mitjans de Comunicació
Mitjans de Comunicació