Premià de Dalt acull l’activitat #GeneraBonaEnergia per la Fira de Nadal

Una bicicleta que genera electricitat per compartir una infusió, tè o cafè serà la proposta lúdica del banc d’energia

Els propers dies 10 i 11 de desembre s’inaugurarà l’activitat #GeneraBonaEnergia en el marc de la Fira de Nadal de Premià de Dalt. Aquesta activitat de participació a l’espai públic convidarà a tothom a fer un esforç per generar energia renovable i poder-la compartir en forma de tassa de cafè, tè o infusió. L’objectiu de l’activitat és recordar la importància de l’energia en el dia a dia. I fer-ho tant des del punt de vista ambiental com social, recordant la problemàtica de la pobresa energètica.

L’activitat #GeneraBonaEnergia forma part de la campanya de difusió del banc d’energia de Premià de Dalt. La campanya vol donar a conèixer i fer créixer el projecte i recollir adhesions. La pobresa energètica no és un fet llunyà, està al nostre costat i provoca sofriment. Té impactes en la salut i les oportunitats d’igualtat social de les persones que la pateixen. I fins i tot mata. Contribuir a la seva solució també està a les nostres mans. Col·laborar amb el banc d’energia permet sortir-hi tots guanyant: reducció del rebut energètic, millora del medi ambient i impacte social.

L’organitza el banc d’energia amb el suport de l’Ajuntament i les empreses i entitats adherides

L’activitat #GeneraBonaEnergia va ser ideada per socis del banc d’energia pensant en disposar d’un nou recurs lúdic i de sensibilització. En Didac va recordar que un company de la universitat -en Josep Maria- havia fet fa anys un prototipus. En aquella ocasió van fer una performance per mesurar l’energia produïda per la força humana a pedals, i va ser un èxit. En Josep Maria es va il·lusionar amb la idea de tornar a donar vida a la bicicleta adaptant-la pel banc d’energia. L’equip el van completar en Xose i en David. Han estat moltes hores de posada a punt i d’afegir-hi elements nous. Així aquesta activitat es converteix en una mostra dels valors que pretén transmetre el banc d’energia. És a dir, actuar front al canvi climàtic i compartir part d’aquestes accions per transformar-les en impacte social de proximitat contra la pobresa energètica.

L’Ajuntament i les empreses i entitats de Premià de Dalt adherides donen suport a la campanya de difusió. A més, en el marc del conveni entre l’Ajuntament i l’Associació Banc d’Energia, l’Ajuntament ha iniciat diferents projectes relacionats amb l’estalvi energètic solidari. Amb el lema del banc d’energia #EstalviarPerCompartir, la Biblioteca, el Pavelló i les Escoles ja fan estalvi solidari.

Premià de Dalt és municipi pioner en la lluita contra la pobresa energètica

L’aposta de l’Ajuntament per fer créixer la iniciativa del banc d’energia ha situat Premià de Dalt com a municipi capdavanter en la lluita participativa contra la pobresa energètica. Així es va poder comprovar al 1r Congrés Català sobre Pobresa Energètica celebrat els passats dies 3 i 4 de novembre, on es van compartir experiències d’arreu de Catalunya.

Així mateix, la primera empresa adherida al banc d’energia és de Premià de Dalt. L’empresa Condorchem Envitech va mostrar interès en la iniciativa des que es va iniciar el treball col·laboratiu amb el món empresarial i comercial de Premià de Dalt per definir el model de participació al banc d’energia. Ara participen activament a la campanya de difusió compartint el seu Testimoni #EstalviarPerCompartir.

Tothom està convidat a participar-hi

L’activitat #GeneraBonaEnergia estarà present a la Fira de Nadal ubicada al Parc Felicià Xarrié de Premià de Dalt.

S’hi podrà participar dins l’horari de la Fira. Això és, dissabte 10 i diumenge 11 de desembre de 11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00.

A més, a la Fira de Nadal s’hi trobaran un munt d’altres activitats programades:

  • gran planetari, tallers infantils, caga tió, flashmob, danses tradicionals, espectacle de màgia,…

Et toca a tu - premià de dalt