Et toca a tu #pobresaenergètica

Et toca a tu  és la campanya de difusió que iniciem per donar-nos a conèixer de manera més àmplia i convidar-te a actuar, participant d’aquest projecte de proximitat, obert, dinàmic i transformador que és el banc d’energia.

Ens volem fer visibles i aprofitar per complementar el missatge escuet de les peces ‘publicitàries’ amb activitats a  l’espai públic. Perquè no hi ha res com la proximitat per connectar i explicar-t’ho personalment.

Et toca a tu

perquè la pobresa energètica és molt a prop de casa teva: al carrer, al barri, al municipi. Gent gran soferta que no demana ajuda i amaga la seva situació de manera perillosa. Famílies amb els membres a l’atur que sobreviuen patint per l’educació dels seus fills o la salut pròpia. Persones que treballen però amb condicions i sous precaris que no els permeten evitar el risc d’exclusió. Gent com tu que, per aquelles coses de la crisi econòmica, la vida els ha fet un gir de 180º. I tot això té impactes socials importants sobre aquestes famílies però també sobre el conjunt del barri i del municipi.

Et toca a tu

ser part de la solució al problema. Ho pots fer sense cost per a tu i benefici per a tothom amb la proposta d’estalvi solidari #EstalviarPerCompartir del banc d’energia. T’ajudem a estalviar en la teva factura energètica i, amb una petita part de l’estalvi que assoleixis (juntament amb moltes altres contribucions de ciutadans, empreses, organitzacions i administració), farem possible que les famílies en situació vulnerable del teu entorn puguin millorar les seves condicions energètiques.

Et toca a tu

decidir participar al banc d’energia i contribuir a un triple impacte:

 • impacte econòmic personal: estalvi per a tu;
 • impacte social de proximitat: reducció del patiment de les persones veïnes que es troben en situació vulnerable per pobresa energètica;
 • impacte ambiental global: reducció d’emissions d’efecte hivernacle i millora del medi ambient.

Anima’t i apunta’t ara!  I fes-ho córrer, utilitzant si vols la imatge GIF a les teves xarxes o web.

 • Adhereix-te a l’estalvi energètic solidari o fes un donatiu periòdic

  Amb una quota de compromís de participació molt petita (un cost real de només 3,75 €/any *), promou l’estalvi i l’eficiència a casa teva pensant en el benefici triple que tindrà: per tu, pel medi ambient i per aquelles famílies veïnes que estan en situació vulnerable per pobresa energètica.

  T’ajudarem i una petita part dels estalvis que assoleixis (en realitat menys d’un 10% de l’estalvi *) revertiran en una clara finalitat social, afavorint també el compliment d’objectius de sostenibilitat ambiental.

  * En ser donacions que es vehiculen a través de la Fundació Coop57 amb qui l’Associació Banc d’Energia té un conveni de col·laboració estratègic, les aportacions que es fan (15€/any i un 35% dels estalvis assolits en #EstalviarPerCompartir) tenen dret a una desgravació fiscal del 75%:

  + Dona’ns un cop de mà fent difusió, fent-te Amic/ga voluntari/ària o incorporant-te com a soci/a de l’Associació

  Perquè de vegades és tan important un cop de mà com una aportació econòmica 😉

  Participa!   🙂 

 • COM POTS AJUDAR AMB LA TEVA ORGANITZACIÓ o EMPRESA?

   

  ORGANITZACIÓ o EMPRESA AMIGA

  Activa la Responsabilitat Social Local

  Col·labora voluntàriament en allò que et sigui més propi o fàcil (difusió del projecte, serveis que podries oferir,…) i fes explícit el teu compromís de la manera que et vagi millor:

  amiga Afinança mesures d’urgència de baix cost en una llar vulnerable (il·luminació, aïllament bàsic,…): 100 €/any (realment 65 €/any*)

   

  amiga A+patrocina l’acompanyament energètic complet en una llar vulnerable (auditoria, formació, mesures d’urgència): 500 €/any (realment 325 €/any*)

   

  amiga A++contribueix a una millora energètica substancial en una llar vulnerable (revisió, millora o substitució d’electrodomèstics ineficients, aïllament de sostres o parets desprotegides, ajust de portes i finestres,…): 1.000 €/any (realment 650 €/any*).

  Què obtens a canvi?

  • Informació de l’impacte dels fons aportats.
  • Certificat d’adhesió col·laboració personalitzat
  • Distintiu per a l’establiment i/o web, i logo de l’empresa o organització a l’apartat de col·laboradors de la pàgina web del banc d’energia
  • Invitació a una jornada de formació sobre estalvi energètic
  • Material per difondre el projecte i sensibilitzar els clients

   

  ORGANITZACIÓ o EMPRESA PARTICIPATIVA

  #EstalviarPerCompartir

  participativa A++Aa més a més de ser organització o empresa amiga, en la modalitat que escolliu, participareu fent estalvi energètic solidari compartint el 35%* dels estalvis que genereu per a acció social contra la pobresa energètica.

   

  Què obtens a canvi a més a més?

  T’ajudarem a que la teva organització prengui consciència de l’ús de l’energia i estableixi mesures bàsiques d’estalvi.

  • Auditoria energètica bàsica
  • Suport en consultes
  • Sistema de seguiment de consums i estalvis
  *Donacions subjectes a desgravació fiscal d’un 35%

   

  ORGANITZACIÓ o EMPRESA PATROCINADORA

  Sigues pioner i patrocina el banc d’energia per fer-lo créixer

  patrocinadora A+++Ajudaràs a fer créixer aquest projecte pioner i innovador. Apunta’t a la innovació social patrocinant el banc d’energia!

   

  Participa!    💡

  En qualsevol cas, feu-nos saber el vostre interès a través del formulari següent i ens posarem en contacte de seguida amb vosaltres.

  Nom

  Correu electrònic

  Missatge

  He llegit l'avís legal i accepto la política de privacitat i protecció de dades

  Demostra'ns que no ets una màquina. Posa el codi a sota.
  captcha

 • Adheriu-vos a l’estalvi energètic solidari

  El conveni entre l’Ajuntament i l’Associació Banc d’Energia preveu aplicar l’esquema #EstalviarPerCompartir al conjunt d’equipaments municipals. Però si voleu ser promotors actius d’aquesta iniciativa, ens coordinarem amb l’equip tècnic de l’Ajuntament i descobrirem conjuntament l’ús de l’energia i segur que trobem oportunitats d’estalvi energètic que podrà tenir un triple impacte: social, medi ambiental i econòmic.

  Si sou un equipament públic no municipal, no patiu que trobarem la manera de col·laborar!

  En qualsevol cas, feu-nos-ho saber a través del formulari següent i ens posarem en contacte de seguida amb vosaltres.

  Nom

  Correu electrònic

  Missatge

  He llegit l'avís legal i accepto la política de privacitat i protecció de dades

  Demostra'ns que no ets una màquina. Posa el codi a sota.
  captcha