Sumant suports! T’hi apuntes?

La iniciativa del banc d’energia només té sentit amb la col·laboració ciutadana, empresarial i municipal. Només d’aquesta manera es pot crear la xarxa necessària per assolir plenament el triple objectiu:

  • social: reduint les situacions de vulnerabilitat per pobresa energètica de famílies veïnes;
  • ambiental: reduint les emissions de CO2 de tot l’àmbit municipal (no només l’àmbit públic); i
  • econòmic: generant estalvis per tots els participants.

El treball realitzat conjuntament amb alumnes d’un màster de la UPC per tal de definir la proposta de col·laboració d’empreses i comerços  (vegis notícia prèvia) ha donat el seu fruit i hem pogut concretar les primeres propostes. Des d’aquí, un agraïment molt sincer a totes les empreses de Premià de Dalt que van col·laborar en el procés de treball!

Apunta’t!

Formaràs part del grup de pioners que donen suport explícit al banc d’energia, com han fet recentment DEXMA, Condorchem Envitech i el Rebost de Sant Andreu, però també moltes persones particulars.

Fes-nos saber el teu interès i ens posarem en contacte ràpidament per programar una trobada de concreció de la col·laboració.

Per què participar?

Participant al banc d’energia ajudaràs a mitigar la pobresa energètica present entre els teus veïns tot afavorint el medi ambient. Alhora, disminuiràs el teu rebut energètic i et faràs visible formant part d’una xarxa que uneix empresaris, treballadors i veïns per a la millora de la vida de tota la comunitat.

Com pots ajudar amb el teu negoci?

Primerament hi ha l’opció de fer-se Empresa Amiga o Comerç Amic col·laborant en el projecte des de la Responsabilitat Social Local (amb impacte directe al territori) explicitant el compromís amb una aportació directament associada a la prevenció de la pobresa energètica i amb col·laboració voluntària en allò en què cadascú pugui oferir: difusió del projecte, serveis, descomptes, material…  Perquè de vegades és tan útil un cop de mà com una gran aportació econòmica 😉

A partir d’aquí es convida també a ser Empresa Participativa o Comerç Participatiu aplicant el lema del banc d’energia fent #EstalviarPerCompartir, és a dir, a promoure accions d’estalvi energètic a l’empresa o comerç (reducció d’emissions de CO2) amb el compromís d’aportar una part dels estalvis a acció social de prevenció de la pobresa energètica de les famílies veïnes. Per aquelles empreses que ja han avançat molt en estalvi i eficiència energètica, la proposta pot ampliar-se i aplicar l’esquema de teaming, promovent la participació de treballadors/es de manera que l’empresa aporta una quantitat equivalent a la que aconsegueixin fent #EstalviarPerCompartir a casa seva o bé organitzant activitats de suport a la iniciativa.

El tipus de col·laboració es classifica d’acord amb la convenció habitual d’eficiència energètica (A, A+, A++). En el cas de l’empresa o comerç participatiu, la classificació es fa per duplicat: una primera per la tipologia d’empresa o comerç amic i una segona pel fet de participar en l’estalvi solidari.

Qualsevol de les modalitats té retorn positiu per a l’empresa o comerç, fet que fa atractiva la proposta.

Apunta’t!

Proposta Empreses i Comerços