Sabadell pot ser un motor per estendre el banc d’energia – Ràdio Sabadell

Des del Banc d’Energia es confia comptar amb el suport de les entitats i ciudatans de Sabadell per donar resposta a la problemàtica de la pobresa energètica

Font: Ràdio Sabadell

A partir d’ara l’estalvi d’energia a Sabadell serà a més de beneficiós per la butxaca, un gest solidari amb qui més ho necessita. Amb aquesta voluntat neix el Banc d’Energia, un projecte pioner a l’Estat espanyol que vol contribuir a la reducció de la despesa en edificis públics i privats, i la prevenció de possibles casos de pobresa energètica. En l’acte de presentació celebrat avui, el president del Banc d’Energia David Maruny ha assegurat que “és una oportunitat de municipi per fer un projecte conjunt de tothom, i és que bo que es participi en la mesura del que sigui possible”.

Maruny ha destacat el caràcter local d’aquesta iniciativa recordant que els diners derivats de l’estalvi s’invertiran en la pròpia ciutat. Actualment a Sabadell hi ha 3.000 persones amb dificultats per assumir els rebuts del subministrament energètic. En aquesta fase inicial només Premià de Dalt i Sabadell participen del projecte, però des de l’entitat s’ha apuntat que “entre tots podem fer que s’estengui arreu de Catalunya”. Les famílies que vulguin adherir-se a la iniciativa poden fer-ho participant amb una quota de compromís de 15 euros l’any, mentre que l’Ajuntament ho farà destinant una quarta part del seu estalvi a la promoció i sensibilització, i un altra al foment del consum responsable d’energia dins del consistori.

Per la seva banda el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sabadell Joan Berlanga ha fet explícit el compromís del consistori amb les mesures responsables amb el medi ambient, confiant que les famílies de Sabadell s’afegiran el projecte. Berlanga ha dit que “com sempre que hi ha un gran repte l’esforç ha de ser conjunt, i esperem que en els pròxims dies i setmanes, entre tots contribuïm a fer un bon fons”. Davant la problemàtica de la pobresa energètica també ha defensat els drets dels ciutadans en situació de dificultat econòmica, a comptar amb els serveis bàsics.

 

Notícia relacionada:  Sabadell posa els fonaments per crear un Banc Local d’Energia (Ràdio Sabadell)  Àudio