banc d’energia de Premià de Dalt

Estalvia amb el banc d’energia!

Saps quin és el potencial d’estalvi a la teva factura?

T’ajudem a reduir la despesa energètica de casa teva >>>

Premià de Dalt és un municipi d’uns 10.400 habitants pioner en el tractament de les situacions de vulnerabilitat per pobresa energètica que pateixen més de 100 famílies, aplicant l’esquema #EstalviarPerCompartir que relaciona estalvi energètic (lluita contra el canvi climàtic) i solidaritat amb les famílies més vulnerables, millorant les condicions d’habitabilitat i eficiència energètica de les seves llars.

Sóc Premianenc i vull formar part del banc d’energia!

Fes-te teu el lema #EstalviarPerCompartir

Participar amb el banc d’energia de Premià de Dalt és fàcil, pràcticament no té cost afegit, desgrava i permet assolir tres impactes importants relacionats amb l’energia:

 • impacte econòmic personal: estalvi per a tu;
 • impacte social de proximitat: reducció del patiment de les persones veïnes que es troben en situació vulnerable per pobresa energètica;
 • impacte ambiental global: reducció d’emissions d’efecte hivernacle i millora del medi ambient.

És una iniciativa dirigida tant a persones/famílies, com a entitats, escoles, comerços, empreses, equipaments municipals, … tots hi tenim cabuda.

No és important si la capacitat d’estalvi energètic és petita o gran. L’important és participar, sentir que estem tots empenyent per mirar de resoldre aquesta problemàtica de la pobresa energètica a la nostra vila bo i assolint alhora altres impactes importants, adaptant el compromís a la realitat de cadascú. Perquè petites accions multiplicades per moltes petites accions proporcionen sempre un impacte important.

Et toca a tu. Apunta’t ara!

COL·LABORAR ÉS MOLT FÀCIL I TOTHOM HI SURT GUANYANT!

 • Adhereix-te a l’estalvi energètic solidari o fes un donatiu periòdic

  Amb una quota de compromís de participació molt petita (un cost real de només 3,75 €/any *), promou l’estalvi i l’eficiència a casa teva pensant en el benefici triple que tindrà: per tu, pel medi ambient i per aquelles famílies veïnes que estan en situació vulnerable per pobresa energètica.

  T’ajudarem i una petita part dels estalvis que assoleixis (en realitat menys d’un 10% de l’estalvi *) revertiran en una clara finalitat social, afavorint també el compliment d’objectius de sostenibilitat ambiental.

  * En ser donacions que es vehiculen a través de la Fundació Coop57 amb qui l’Associació Banc d’Energia té un conveni de col·laboració estratègic, les aportacions que es fan (15€/any i un 35% dels estalvis assolits en #EstalviarPerCompartir) tenen dret a una desgravació fiscal del 75%:

  + Dona’ns un cop de mà fent difusió, fent-te Amic/ga voluntari/ària o incorporant-te com a soci/a de l’Associació

  Perquè de vegades és tan important un cop de mà com una aportació econòmica 😉

  Participa!   🙂 

 • COM POTS AJUDAR AMB LA TEVA ORGANITZACIÓ o EMPRESA?

   

  ORGANITZACIÓ o EMPRESA AMIGA

  Activa la Responsabilitat Social Local

  Col·labora voluntàriament en allò que et sigui més propi o fàcil (difusió del projecte, serveis que podries oferir,…) i fes explícit el teu compromís de la manera que et vagi millor:

  amiga Afinança mesures d’urgència de baix cost en una llar vulnerable (il·luminació, aïllament bàsic,…): 100 €/any (realment 65 €/any*)

   

  amiga A+patrocina l’acompanyament energètic complet en una llar vulnerable (auditoria, formació, mesures d’urgència): 500 €/any (realment 325 €/any*)

   

  amiga A++contribueix a una millora energètica substancial en una llar vulnerable (revisió, millora o substitució d’electrodomèstics ineficients, aïllament de sostres o parets desprotegides, ajust de portes i finestres,…): 1.000 €/any (realment 650 €/any*).

  Què obtens a canvi?

  • Informació de l’impacte dels fons aportats.
  • Certificat d’adhesió  col·laboració personalitzat
  • Distintiu per a l’establiment i/o web, i logo de l’empresa o organització a l’apartat de col·laboradors de la pàgina web del banc d’energia
  • Invitació a una jornada de formació sobre estalvi energètic
  • Material per difondre el projecte i sensibilitzar els clients

   

  ORGANITZACIÓ o EMPRESA PARTICIPATIVA

  #EstalviarPerCompartir

  participativa A++Aa més a més de ser organització o empresa amiga, en la modalitat que escolliu, participareu fent estalvi energètic solidari compartint el 35%* dels estalvis que genereu per a acció social contra la pobresa energètica.

   

  Què obtens a canvi a més a més?

  T’ajudarem a que la teva organització prengui consciència de l’ús de l’energia i estableixi mesures bàsiques d’estalvi.

  • Auditoria energètica bàsica
  • Suport en consultes
  • Sistema de seguiment de consums i estalvis
  *Donacions subjectes a desgravació fiscal d’un 35%

   

  ORGANITZACIÓ o EMPRESA PATROCINADORA

  Sigues pioner i patrocina el banc d’energia per fer-lo créixer

  patrocinadora A+++Ajudaràs a fer créixer aquest projecte pioner i innovador. Apunta’t a la innovació social patrocinant el banc d’energia!

   

  Participa!    💡

  En qualsevol cas, feu-nos saber el vostre interès a través del formulari següent i ens posarem en contacte de seguida amb vosaltres.

  Nombre

  Correo electrónico

  Mensaje

  He leído el aviso legal y acepto la politica de privacidad y protección de datos

  Demuéstranos que no eres una máquina. Pon el código.
  captcha

 • Adheriu-vos a l’estalvi energètic solidari

  El conveni entre l’Ajuntament i l’Associació Banc d’Energia preveu aplicar l’esquema #EstalviarPerCompartir al conjunt d’equipaments municipals. Però si voleu ser promotors actius d’aquesta iniciativa, ens coordinarem amb l’equip tècnic de l’Ajuntament i descobrirem conjuntament l’ús de l’energia i segur que trobem oportunitats d’estalvi energètic que podrà tenir un triple impacte: social, medi ambiental i econòmic.

  Si sou un equipament públic no municipal, no patiu que trobarem la manera de col·laborar!

  En qualsevol cas, feu-nos-ho saber a través del formulari següent i ens posarem en contacte de seguida amb vosaltres.

  Nombre

  Correo electrónico

  Mensaje

  He leído el aviso legal y acepto la politica de privacidad y protección de datos

  Demuéstranos que no eres una máquina. Pon el código.
  captcha

El concepte de vulnerabilitat energètica inclou aquells casos que estan en procés d’empitjorar les seves possibilitats per cobrir de forma raonable, autònoma i contínua les seves necessitats bàsiques, fent que les restriccions en consums bàsics d’aigua i energia […]