Dia Mundial del Medi Ambient

Cada 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient. És un dia per recordar a tothom la fragilitat del sistema natural i la importància de conservar el medi ambient i fer-nos més conscients que els gestos i comportaments de cadascú en el seu dia a dia són més importants del que pot semblar.

Es va crear l’any 1973 pels esforços d’ambientalistes que demanaven poder tenir una visió global i coordinada que permetés fer de la conservació del medi ambient i els recursos naturals una prioritat. Ara és una part del Programa Mediambiental de les Nacions Unides per a la creació de consciència i l’acció a nivell mundial pel medi ambient. 

Les regulacions ambientals i les activitats per educar i millorar el medi ambient local són sempre importants per facilitar un marc general de respecte al nostre entorn natural. Però l’acció individual és clau per assolir la sostenibilitat ambiental que beu necessàriament del respecte i cura al medi ambient.

L’acció de cadascú de nosaltres, especialment en relació a consumir de forma responsable, és un factor clau per a l’èxit de qualsevol política ambiental.

El banc d’energia us proposa fer un ús responsable de l’energia per minimitzar-ne l’impacte ambiental (alhora que per fer-ne una oportunitat d’impacte social), de la mateixa manera que des de moltes altres entitats es promou el consum responsable d’aliments (preferiblement ecològics i de proximitat), o el consum responsable de roba i calçat, l’ús de mitjans de transports col·lectius, la reutilització i reciclatge d’objectes, etc.

Participeu al banc d’energia i tripliqueu l’impacte de les vostres accions!

 

consells bancdenergia grup1