Descobertes energètiques al barri Sant Antoni

El banc d’energia del barri Sant Antoni de Barcelona ja tenim pàgina facebook pròpia, per estar més a prop vostre i anar-vos explicant més dinàmicament les accions que anem desenvolupant. Ets del barri? Fes M’AGRADA a la pàgina i participa amb el banc d’energia!

Iniciem les descobertes energètiques

Actualment ja disposem de 6 mesuradors d’energia que ens ajudaran a fer la descoberta energètica a casa teva (apunta’t a fer estalvi solidari) i a llars de persones en situació complicada.

La meitat d’aquests mesuradors van ser fabricats per alumnes de secundària en un projecte molt interessant treballat conjuntament entre Tarpuna i la Fundació Collserola. Us l’explicàvem fa uns dies: Un projecte educatiu associat al banc d’energia i ens agradaria que aquest projecte es pugui portar a terme també en centres educatius del barri per poder col·laborar conjuntament.

Per tal de conèixer el funcionament d’aquests mesuradors d’energia, temperatura i humitat, n’hem instal·lat un a la seu de l’ONG De Veí A Veí, que apuntala i empeny el banc d’energia del barri.

Complementarietat amb el programa contra la pobresa energètica de l’Ajuntament

El banc d’energia vol ser una eina de dinamització social a favor de la sostenibilitat ambiental i la solidaritat social per fer energèticament menys dependents aquelles llars que estan en procés d’empitjorar les seves possibilitats per cobrir de forma raonable, autònoma i contínua les seves necessitats bàsiques (alimentació, salut, vivenda,…), fent que les restriccions en consums bàsics d’aigua i energia o la impossibilitat de pagar-los puguin esdevenir una realitat propera.

L’Ajuntament de Barcelona ha engegat també un programa d’atenció a la pobresa energètica que atén a la ciutadania i actua especifícament en aquells casos de pobresa energètica manifesta.

La voluntat del banc d’energia del barri Sant Antoni és coordinar-se amb el programa de l’Ajuntament, derivant-hi aquells casos que s’identifiquin en una situació de pobresa energètica i actuant preventivament en aquells altres on la situació no és tan dramàtica però on una ajuda a temps pot significar un alleujament important en l’economia familiar.

Implicació de la xarxa d’entitats del barri

L’ONG del barri Sant Antoni ‘De Veí A Veí’ és la punta de llança del banc d’energia del barri, però cal que aquesta tasca de prevenció i d’acció solidària sigui compartida amb totes les entitats i organitzacions del barri. D’aquesta manera farem entre tots un banc d’energia potent, capaç d’engrescar-nos i de tenir impacte social.