Articles de reflexió sobre pobresa energètica

Recentment s’ha presentat el document Reflexions al voltant del 1r Congrés Català de Pobresa Energètica.

És  un llibre que recull articles d’alguns dels principals referents en pobresa energètica que van participar en el Congrés.

Reptes i dilemes

Els diferents autors repassen els elements clau dels reptes i dilemes que es van tractar aleshores.

Temes gens fàcils però tots interessants com ara de quina manera mesurem la pobresa energètica, com s’explica aquesta problemàtica a la societat, el dret d’accés als subministraments bàsics i la seva protecció legal, els mínims bàsics d’energia que caldria garantir, els efectes sobre la salut de les persones, la importància de les estratègies preventives i del paper del tercer sector, i fins i tot com afrontar la problemàtica començant ja des d’una planificació més elevada de l’urbanisme i del model energètic, sense oblidar les mesures de millora de l’eficiència energètica dels habitatges o el paper d’un bo social pensat a la protecció de persones vulnerables.

El llibre complementa els articles amb la descripció de casos d’èxit en la lluita contra la pobresa
energètica impulsats i desenvolupats per les entitats, societat civil i administracions.

L’objectiu del llibre és donar forma a un retrat crític i pràctic de la pobresa energètica, una mirada global construïda des de perspectives tan diverses com les seves causes, que posi de manifest el caràcter essencial i l’alta efectivitat d’iniciatives per combatre-la.

L’Associació Banc d’Energia va col·laborar en l’esdeveniment del 1r Congrés Català de Pobresa Energètica i també hi va participar activament.

Podeu trobar tota la informació sobre el Congrés (reptes i dilemes, presentacions, vídeos, declaració, llibre, …) a la web: www.congrespobresaenergetica.cat

Podeu descarregar-vos aquí el document Reflexions al voltant del 1r Congrés Català de Pobresa Energètica en versió PDF.


Entrada relacionada:  Ús bàsic d’energia: un dret no garantit