Testimoni #EstalviarPerCompartir comerç

La Zaida és un testimoni #EstalviarPerCompartir comerç. Va obrir fa 5 mesos una botiga d’alimentació al Carrer Gran de Sant Andreu de Barcelona.

El Rebost de Sant Andreu no és una botiga qualsevol. És un ‘oasi’ de coherència per comprar de forma ecològica, sostenible, respectuosa amb el medi ambient i solidària. La venda a granel de productes evita el malbaratament d’aliments. Els envasos o bé es reutilitzen -retornables- o bé són de materials ecològics perquè no s’utilitzen plàstics. A més, la Zaida selecciona els productors, els coneix i t’explica per què els seus productes són presents a la seva botiga.

El Rebost de Sant Andreu col·labora amb el banc d’energia en la modalitat de Comerç Participatiu. Per això té el compromís de compartir part de l’estalvi energètic que assoleixi. I, com passa sovint, d’oportunitats d’estalvi no en falten. De tot el procés de descoberta energètica que vam fer conjuntament, el més interessant és que la Zaida ha incorporat totalment el vector de l’energia en el seu dia a dia. I ha après a gestionar els sistemes energètics i a valorar la conveniència o no d’algunes intervencions.

El testimoni #EstalviarPerCompartir comerç de la Zaida

Vam conèixer el banc d’energia a la Fira de l’Economia Solidaria de Catalunya del 2015, ja fa un any. Quan el David ens va explicar la feina que duien a terme ens va encantar. Des d’un principi vam saber que hi voliem col·laborar.

Vam començar a formar part del projecte en engegar el nostre negoci. De seguida ens vam adonar que les persones que hi ha darrere del banc d’energia estan realment compromeses amb la feina que desenvolupen.

Primer de tot van identificar les nostres necessitats i les possibilitats d’estalvi. Ens van explicar tècniques i ens van donar eines per dur-ho a terme. Ens van ajudar a entendre la factura i saber com, a través d’aquest estalvi energètic, podíem reduir-la. I com aquest estalvi podia beneficiar a persones més vulnerables.

Per nosaltres es un plaer haver conegut el banc d’energia i les persones que hi treballen cada dia per fer que gestos petits suposin grans canvis.

Un dels elements que utilitzem en l’acompanyament inicial de descoberta energètica és un equip de monitoritzció de l’energia elèctrica que cedim per saber què es gasta a cada moment. A l’hora de recuperar l’aparell, la Zaida va dir: “això ho trobaré a faltar” i ens vam quedar bocabadats perquè va ser un gran resum del seu testimoni #EstalviarPerCompartir. Ara en té un de propi 🙂