Primer taller obert de construcció de mesuradors d’energia compartits

El banc d’energia del barri Sant Antoni de Barcelona impulsa el primer banc de recursos de mesuradors d’energia autoconstruïts

En col·laboració amb Calàbria 66, l’ONG De Veí a Veí, punt Òmnia, Xarxantoni i TarpunaCoop, el banc d’energia del barri Sant Antoni proposa un taller de fabricació de dispositius de mesura del consum d’energia i qualitat ambiental per tal que cadascun dels participants faci la descoberta energètica de casa seva per estalviar energia i fer #EstalviarPerCompartir.

Els aparells construïts formaran part d’un banc de recursos del barri de Sant Antoni. D’aquesta manera molta més gent en podrà fer ús de forma compartida.

Un taller de fabricació digital per a l’apoderament social

El taller, programat pel dia 10 de juny de 2017 a la seu de Calàbria 66 a les 10:00, està pensat per  a un grup de fins a 10 persones majors de 16 anys. Amb una durada d’entre 2,0 i 2,5 hores, el taller inclou:

  • Introducció: pobresa energètica, banc d’energia de Sant Antoni i factures (què ens diuen i què no ens diuen).
  • Presentació de les bases tecnològiques i identificació del material a utilitzar (kit de muntatge).
  • Muntatge del dispositiu.
  • Proves de programació dels diferents sensors i elements d’interacció.
  • Instal·lació del programa final i prova final de funcionament.

Les places són limitades, així que si hi tens interès, apunta’t de seguida en el formulari que hi ha adjunt.

L’aparell s’anomena E tarpunòmetre i permet aprendre a estalviar energia

La cooperativa Tarpuna ha dissenyat aquest aparell de manera que sigui fàcil i divertit construir-lo. L’E tarpunòmetre mesura consum elèctric, temperatura i humitat relativa. Proporciona també data i hora i guarda l’històric de dades per poder-les analitzar.

És un dispositiu que disposa de WiFi per configurar-lo o connectar-lo online. D’aquesta manera, les dades i l’anàlisi es pot fer fàcilment i a distància.  Actualment Tarpuna està desenvolupant el mòdul d’anàlisi de dades a la intranet d’usuari del banc d’energia. D’aquesta manera, serà molt fàcil fer el seguiment i obtenir els consells fonamentals per a l’estalvi de la factura energètica.

Inscriu-te al taller de fabricació.  Places limitades!