Sabadell acull l’activitat #AmbEnergiaPuc… per sensibilitzar sobre la pobresa energètica i el canvi climàtic

Un mur de desitjos situat al centre de la ciutat serà l’activitat central de la campanya de sensibilització

El proper dia 9 de desembre s’inaugurarà l’activitat #AmbEnergiaPuc a la plaça del Mercat Central amb carrer Jovellanos de Sabadell. Aquesta activitat de participació a l’espai públic convidarà a sabadallencs i sabadellenques de totes les edats a construir entre tots una mena de “mur de les bones energies” que reculli els desitjos i propòsits per a un futur millor. L’objectiu de l’activitat és recordar la importància de l’energia i el seu estalvi per fer front tots junts a la pobresa energètica i el canvi climàtic, dos dels problemes més greus de la nostra societat.

L’organitza el banc d’energia amb el suport de l’Ajuntament i la Casa d’Oficis Sabadell Sud

L’activitat #AmbEnergiaPuc forma part de la campanya de difusió del banc d’energia de Sabadell destinada a donar a conèixer i fer créixer el projecte i recollir adhesions. La pobresa energètica no és un fet llunyà, està al nostre costat i provoca sofriment, té impactes en la salut i en les oportunitats d’igualtat social de les persones i famílies que la pateixen i fins i tot mata. Contribuir a la seva solució també està a les nostres mans, col·laborant amb el banc d’energia per sortir-hi tots guanyant: reducció del rebut energètic, millora del medi ambient i impacte social.

L’activitat va ser ideada pels participants al programa de la Casa d’Oficis Sabadell Sud del Vapor Llonch “Sabadell en Xarxa. Promoció de Serveis”, en un treball de briefing creatiu portat a terme durant els mesos previs a les vacances d’estiu. Del conjunt de propostes per a la difusió del banc d’energia de Sabadell se n’han desenvolupat quatre, entre les quals l’activiat #AmbEnergiaPuc Ara ajudaran a dinamitzar l’activitat i informar als ciutadans sobre el banc d’energia. L’estructura del mur de desitjos l’han fabricada els participants dels Plans d’Ocupació de Barris del Vapor Llonch (Fusteria i Pintura).

L’Ajuntament de Sabadell dóna suport a la campanya de difusió i complementarà l’activitat #AmbEnergiaPuc amb un taller infantil per construir una màscara divertida per tal que també els més menuts es vagin identificant amb els objectius del banc d’energia. A més, en el marc del conveni entre l’Ajuntament de Sabadell i l’Associació Banc d’Energia, l’Ajuntament ha iniciat diferents projectes relacionats amb l’estalvi energètic solidari amb el lema del banc d’energia #EstalviarPerCompartir, com són: els programes d’estalvi solidari als 12 Centres Cívics de la ciutat, i la reedició de la campanya d’estalvi domèstic.

Inspirada en el mur ‘before I die…’

L’activitat #AmbEnergiaPuc s’inspira en el famós mur “Before I die I want to…” creat per l’artista nord-americana Candy Chang, que va decidir pintar les parets d’una casa abandonada a New Orleans per promoure el canvi en el barri marginal on vivia. El seu objectiu era canviar la mentalitat de la gent, facilitar que tothom s’expressi lliurement i que practiquin l’escriptura emocional. El seu èxit va fer que la idea s’escampés per centenars de ciutats del món, revolucionant les seves parets i convertint-se en tot un fenomen viral. Ara aquest fenomen també arriba a la ciutat de Sabadell.

Tothom està convidat a participar-hi

L’activitat #AmbEnergiaPuc es portarà a terme a la plaça del Mercat Central amb carrer Jovellanos de Sabadell. I s’inaugurarà el dia 9 de desembre a les 17:30.

Podreu participar-hi també:

  • Divendres 9 de desembre: de 17:30 a 19:00
  • Dissabte 10 desembre: de 11:30 a 14:00 i de 18.00 a 20:00
  • Divendres 16 de desembre de 17:30 a 19:00
  • Dissabte 17 de desembre de 11:30 a 14:00 i de 18.00 a 20:00
  • Dimecres 21 de desembre de 17:30 a 19:00
  • Dijous 22 de desembre de 17:30 a 19:00