Recursos educatius

Dinàmica d’acompanyament energètic

Fruit de la col·laboració del banc d’energia amb la cooperativa d’iniciatives socials i sostenibles Tarpuna tenim una magnífica activitat didàctica de conscienciació i descoberta de l’ús de l’energia a la llar per alumnes de secundària.

Descobreix-la AQUÍ

Tallers d’apoderament energètic per a adolescents

Aquesta col·laboració amb Tarpuna també permet al banc d’energia promoure i realitzar tallers d’apoderament energètic per a adolescents, per exemple en espais joves municipals. Una experiència que resumeix perfectament aquest vídeo:

Altres recursos d’interès

Aquí teniu alguns dels recursos educatius més elaborats en relació a la conscienciació de l’ús de l’energia per a estalviar-ne i lluitar contra el canvi climàtic.

Solarízate

Solarízate

És un projecte tècnic-educatiu fruit de la col·laboració de l’IDAE i Greenpeace per instal·lar energia solar fotovoltaica a centres educatius.

Tot el material pedagògic divulgatiu sobre l’energia solar adreçat a professors i escolars està disponible a la web del projecte.

Estalvicoop. Una iniciativa de Tarpuna.

Estalvicoop

Projecte d’acompanyament tècnic i educatiu d’una organització, particularment centres educatius, en un procés d’optimització energètica que intenta aprofitar totes les accions com a oportunitats d’aprenentatge.

L’acció principal és la conscienciació de tota la comunitat sobre l’ús que es fa de l’energia al centre, fruit d’una descoberta experimental i acompanyada.

 energia-i-crisi

Recursos energètics i crisi

Presentació didàctica dels continguts principals del llibre homònim de Carles Riba i Romeva que aporta dades i reflexiona sobre el consum mundial d’energia i quin és el paper dels recursos energètics en el present i en el futur.  També versió en castellà.

Canvi Climàtic

Factors que expliquen el Canvi Climàtic

Una infografia dinàmica (en anglès) molt útil per entendre perfectament els factors que provoquen l’escalfament del planeta Terra.

És l’òrbita terrestre? És el Sol? Són els volcans? És la deforestació? … Descobreix-ho!