Objectiu #EstalviarPerCompartir. Passa-ho!

Fes-te teu el lema del banc d’energia

Ha arribat el moment de demanar a tothom (Premià de Dalt, Sabadell, Barcelona, i d’arreu de Catalunya) que us apunteu a participar amb el banc d’energia fent possible l’objectiu #estalviarpercompartir per col·laborar entre tots a aquest projecte social de proximitat que només aporta beneficis a tothom. És una iniciativa dirigida tant a persones/famílies, com a entitats, escoles, comerços, empreses, equipaments municipals, … tots hi tenim cabuda!

Ja comença a refrescar i aviat arribaran els primers dies freds, especialment difícils per totes aquelles famílies veïnes que estan en situació de vulnerabilitat per pobresa energètica.

Per això us demanem que us feu vostre l’objectiu #EstalviarPerCompartir per aquest nou curs.

Participar amb el banc d’energia és fàcil, pràcticament no té cost afegit, desgrava i permet assolir tres impactes importants relacionats amb l’energia:

 1. Estalviant energia es contribueix a la reducció de contaminació de l’aire i de les emissions de gasos d’efecte hivernacle causants de l’anomenat Canvi Climàtic. Per tant, és una acció amb un impacte ambiental positiu.
 2. Estalviant energia i revisant els contractes s’optimitza la factura energètica i s’assoleix un estalvi econòmic que pot ser significatiu. Qui vol subvencionar les grans empreses energètiques si es pot evitar? És millor dedicar els recursos estalviats a altres coses, oi?
 3. Compartint una petita part de l’estalvi econòmic amb el banc d’energia es contribueix a la reducció de les situacions de vulnerabilitat per pobresa energètica de proximitat. Amb la suma de petites accions, podem tenir un impacte positiu en canviar la situació actual no pagant factures sinó apoderant les famílies per tal que siguin energèticament menys dependents.

No és important si la capacitat d’estalvi energètic és petita o gran. L’important és participar, sentir que estem tots empenyent per mirar de resoldre aquesta problemàtica de la pobresa energètica al nostre entorn bo i assolint alhora altres impactes importants. Perquè petites accions multiplicades per moltes petites accions proporcionen sempre un impacte notable.

Us animem a participar-hi des d’avui mateix i començar el nou curs amb bona energia per a tothom!

 • Adhereix-te a l’estalvi energètic solidari o fes un donatiu periòdic

  Amb una quota de compromís de participació molt petita (un cost real de només 3,75 €/any *), promou l’estalvi i l’eficiència a casa teva pensant en el benefici triple que tindrà: per tu, pel medi ambient i per aquelles famílies veïnes que estan en situació vulnerable per pobresa energètica.

  T’ajudarem i una petita part dels estalvis que assoleixis (en realitat menys d’un 10% de l’estalvi *) revertiran en una clara finalitat social, afavorint també el compliment d’objectius de sostenibilitat ambiental.

  * En ser donacions que es vehiculen a través de la Fundació Coop57 amb qui l’Associació Banc d’Energia té un conveni de col·laboració estratègic, les aportacions que es fan (15€/any i un 35% dels estalvis assolits en #EstalviarPerCompartir) tenen dret a una desgravació fiscal del 75%:

  + Dona’ns un cop de mà fent difusió, fent-te Amic/ga voluntari/ària o incorporant-te com a soci/a de l’Associació

  Perquè de vegades és tan important un cop de mà com una aportació econòmica 😉

 • COM POTS AJUDAR AMB LA TEVA ORGANITZACIÓ o EMPRESA?

   

  ORGANITZACIÓ o EMPRESA AMIGA

  Activa la Responsabilitat Social Local

  Col·labora voluntàriament en allò que et sigui més propi o fàcil (difusió del projecte, serveis que podries oferir,…) i fes explícit el teu compromís de la manera que et vagi millor:

  amiga Afinança mesures d’urgència de baix cost en una llar vulnerable (il·luminació, aïllament bàsic,…):  100 €/any (realment 65 €/any*)

   

  amiga A+patrocina l’acompanyament energètic complet en una llar vulnerable (auditoria, formació, mesures d’urgència): 500 €/any (realment 325 €/any*)

   

  amiga A++contribueix a una millora energètica substancial en una llar vulnerable (revisió, millora o substitució d’electrodomèstics ineficients, aïllament de sostres o parets desprotegides, ajust de portes i finestres,…):  1.000 €/any (realment 650 €/any*).

  Què obtens a canvi?

  • Informació de l’impacte dels fons aportats.
  • Certificat d’adhesió  col·laboració personalitzat
  • Distintiu per a l’establiment i/o web, i logo de l’empresa o organització a l’apartat de col·laboradors de la pàgina web del banc d’energia
  • Invitació a una jornada de formació sobre estalvi energètic
  • Material per difondre el projecte i sensibilitzar els clients

   

  ORGANITZACIÓ o EMPRESA PARTICIPATIVA

  #EstalviarPerCompartir

  participativa A++Aa més a més de ser organització o empresa amiga, en la modalitat que escolliu, participareu fent estalvi energètic solidari compartint el 35%* dels estalvis que genereu per a acció social contra la pobresa energètica.

   

  Què obtens a canvi a més a més?

  T’ajudarem a que la teva organització prengui consciència de l’ús de l’energia i estableixi mesures bàsiques d’estalvi.

  • Auditoria energètica bàsica
  • Suport en consultes
  • Sistema de seguiment de consums i estalvis
  *Donacions subjectes a desgravació fiscal d’un 35%

   

  ORGANITZACIÓ o EMPRESA PATROCINADORA

  Sigues pioner i patrocina el banc d’energia per fer-lo créixer

  patrocinadora A+++Ajudaràs a fer créixer aquest projecte pioner i innovador. Apunta’t a la innovació social patrocinant el banc d’energia!

   

  En qualsevol cas, feu-nos saber el vostre interès a través del formulari següent i ens posarem en contacte de seguida amb vosaltres.

   

  Nom

  Correu electrònic

  Missatge

  He llegit l'avís legal i accepto la política de privacitat i protecció de dades

  Demostra'ns que no ets una màquina. Posa el codi a sota.
  captcha

 • Adheriu-vos a l’estalvi energètic solidari

  El conveni entre l’Ajuntament i l’Associació Banc d’Energia preveu aplicar l’esquema #EstalviarPerCompartir al conjunt d’equipaments municipals. Però si voleu ser promotors actius d’aquesta iniciativa, ens coordinarem amb l’equip tècnic de l’Ajuntament i descobrirem conjuntament l’ús de l’energia i segur que trobem oportunitats d’estalvi energètic que podrà tenir un triple impacte: social, medi ambiental i econòmic.

  Si sou un equipament públic no municipal, no patiu que trobarem la manera de col·laborar!

  En qualsevol cas, feu-nos-ho saber a través del formulari següent i ens posarem en contacte de seguida amb vosaltres.

  Nom

  Correu electrònic

  Missatge

  He llegit l'avís legal i accepto la política de privacitat i protecció de dades

  Demostra'ns que no ets una màquina. Posa el codi a sota.
  captcha