Món possible: millorem-lo amb el banc d’energia – Ràdio 4

El passat 4 de juny de 2016 l’Olga Rodríguez, del programa Món Possible de ràdio 4 (rne), va tractar la iniciativa del banc d’energia en una entrevista al president de l’Associació i al director de la Biblioteca municipal de Premià de Dalt.

L’entrevista, amb un tempo ideal per tenir una visió general, ha estat molt clara en relació a què és i què pretén el banc d’energia i com les persones i organitzacions poden col·laborar-hi. L’aportació de l’experiència de la Biblioteca de Premià de Dalt ha permès visualitzar la part pràctica de l’#EstalviarPerCompartir com a lema del banc d’energia.

Dins el conjunt del programa emès el 4 de juny, el banc d’energia s’emmarca dins de la temàtica de suspensió de lleis socials per raó de competències. Així, la primera mitja hora de programa s’ha dedicat a reflexionar amb el director de Càritas Barcelona sobre aquesta qüestió, alhora que s’han repassat les dades de l’últim informe de l’entitat. La crisi ha disparat el nombre de persones ateses i ha provocat una “transmissió intergeneracional” de la pobresa.

I mentre moltes famílies no poden fer front a les despeses més bàsiques, com alimentació, habitatge i subministraments elèctrics, en general tots tenim oportunitats per evitar malbaratar energia a casa nostra. D’aquesta reflexió neix la idea del banc d’energia que s’ha tractat amb en David Maruny i l’Aleix Busquets.

Posteriorment, el programa ha filosofat amb en Francesc Torralba, un convençut que “la Filosofia cura”. Podeu recuperar l’àudio de tot el programa a aquí.