Formalitzat el primer banc d’energia local de Catalunya

Ja s’ha signat el conveni de col·laboració entre l’Associació Banc d’Energia i l’Ajuntament de Premià de Dalt.

Premià de Dalt és el primer municipi de Catalunya en constituir un banc d’energia local. Es tracta d’un projecte innovador que pretén fomentar l’estalvi energètic i aplicar una part dels recursos estalviats per contribuir a millorar l’eficiència energètica de llars en risc de pobresa energètica.

El banc d’energia de Premià de Dalt ja ha iniciat un treball de diagnosi de famílies en risc de pobresa energètica per començar a realitzar millores a les seves llars, i per altra banda, alguns equipaments municipals ja s’han adherit al projecte. Els centres educatius del poble també s’estan incorporant al projecte i, en ser un projecte obert a la participació de qualsevol entitat, família, particular i empresa,  es fa una crida a tothom a participar-hi i adherir-se a fer estalvi solidari, perquè fer-ho té beneficis triples: socials, ambientals i econòmics. Apunta’t!

A la fira de Nadal dels dies 12 i 13 de desembre, que se celebrarà a la plaça de la Fàbrica, hi haurà un stand per donar a conèixer el projecte entre tots els veïns i veïnes de la vila . També s’ha obert l’oficina del banc d’energia, un punt d’informació del projecte ubicat als Serveis Tècnics de l’Ajuntament que inicialment atendrà tothom qui s’hi acosti els  divendres de 9 a 14h.