banc d’energia de Vilanova i la Geltrú

Estalvia amb el banc d’energia!

Saps quin és el potencial d’estalvi a la teva factura?

T’ajudem a reduir la despesa energètica de casa teva >>>

Vilanova i la Geltrú és una ciutat de prop de 66.000 habitants amb moltes persones implicades amb el benestar comunitari i la sostenibilitat. És en aquest context que sorgeix l’interès en relació a la iniciativa del banc d’energia, tant en la vessant de promoure accions d’estalvi per a tothom com per col·laborar a fer front a situacions de vulnerabilitat injustícia energètica que pateixen massa famílies de la ciutat. 

El banc d’energia, que aplica l’esquema #EstalviarPerCompartir per relacionar estalvi energètic (lluita contra el canvi climàtic) i solidaritat amb les famílies més vulnerables, millorant les condicions d’habitabilitat i eficiència energètica de les seves llars, s’estructura a Vilanova i la Geltrú mitjançant un procés d’investigació-acció en col·laboració amb estudiants de Màster de la UPC. 

L’entitat local que acull el repte de fer el banc d’energia a Vilanova i la Geltrú i al garraf en general és la cooperativa de consum responsable La Vinagreta.

El concepte de vulnerabilitat energètica inclou aquells casos que estan en procés d’empitjorar les seves possibilitats per cobrir de forma raonable, autònoma i contínua les seves necessitats bàsiques, fent que les restriccions en consums bàsics d’aigua i energia […]