Recursos educatius

Els centres educatius poden aprofitar l’oportunitat d’enfocar transversalment les vessants ambiental, social i educativa de l’energia participant amb el banc d’energia fent #estalviarpercompartir i difonent la iniciativa i el compromís ambiental i social entre totes les famílies a través del treball amb diferents recursos educatius.

Us presentem una proposta de participació per a centres educatius (descarrega el document bancdenergia&centreseducatius):

  • banc d'energia - centres educatius 1
  • banc d'energia - centres educatius 2
  • banc d'energia - centres educatius 3
  • banc d'energia - centres educatius 4
  • banc d'energia - centres educatius 5

Exemple de projecte educatiu i d’innovació social

El projecte educatiu “molt més que estalvi energètic” és la proposta de la cooperativa Tarpuna per enllaçar temes com energia, fabricació digital i impacte social.

Així mateix, us adjuntem alguns dels recursos educatius més elaborats en relació a la conscienciació de l’ús de l’energia per a estalviar-ne i lluitar contra el canvi climàtic.

Solarízate

Solarízate

És un projecte tècnic-educatiu fruit de la col·laboració de l’IDAE i Greenpeace per instal·lar energia solar fotovoltaica a centres educatius.

Tot el material pedagògic divulgatiu sobre l’energia solar adreçat a professors i escolars està disponible a la web del projecte.

Estalvicoop. Una iniciativa de Tarpuna.

Estalvicoop

Projecte d’acompanyament tècnic i educatiu d’una organització, particularment centres educatius, en un procés d’optimització energètica que intenta aprofitar totes les accions com a oportunitats d’aprenentatge.

L’acció principal és la conscienciació de tota la comunitat sobre l’ús que es fa de l’energia al centre, fruit d’una descoberta experimental i acompanyada.

 energia-i-crisi

Recursos energètics i crisi

Presentació didàctica dels continguts principals del llibre homònim de Carles Riba i Romeva que aporta dades i reflexiona sobre el consum mundial d’energia i quin és el paper dels recursos energètics en el present i en el futur.  També versió en castellà.

Canvi Climàtic

Factors que expliquen el Canvi Climàtic

Una infografia dinàmica (en anglès) molt útil per entendre perfectament els factors que provoquen l’escalfament del planeta Terra.

És l’òrbita terrestre? És el Sol? Són els volcans? És la deforestació? … Descobreix-ho!